L'estiu, #XinoXanoStyle

2020: un estiu especial i imprescindible

Aquest any més que en altres ocasions les activitats de lleure de l’estiu tenen un paper molt rellevant, ja que es converteixen en el punt de retrobament de molts infants i joves, i són l'espai idoni per transitar cap a una certa normalització de la vida quotidiana de la infància: el retrobament amb la natura i amb els amics i amigues, la recuperació de l’activitat física, el treball de les emocions, la preparació pel curs educatiu 2020/21, etc. Un estiu molt especial i imprescindible per als infants i joves.

El lleure educatiu és essencial ara i sempre

El Lleure educatiu és, ara i sempre, cabdal per al desenvolupament global dels infants i joves, basant-se en l’educació en valors i en el desenvolupament d’habilitats i competències. És també un espai de socialització essencial en qualsevol comunitat, font d'aprenentatges i de cohesió social. Sabies que a més a més el Dret al lleure és un dret de l’infant reconegut per la Convenció Internacional dels Drets de l'Infant?

 

Activitats per recuperar l'apropament social

Després de setmanes de confinament i d'experiències, emocions i situacions familiars intenses, els infants necessiten d’espais de retrobament amb els iguals. Necessiten jugar i relacionar-se amb d'altres infants i joves, recuperant les habilitats socials més enllà de les parets de casa seva.

 

Un estiu per acollir les emocions

Les activitats d’estiu són la primera oportunitat, des de l’aparició del COVID-19, de treballar educativament i en grup l’acompanyament emocional,compartir les pors, les angoixes, la tristesa, les pèrdues, les enyorances, les frustracions... per canalitzar-les cap al vincle amb els altres.

 

Un estiu per reconnectar amb la natura

Per a molts infants i joves de les nostres ciutats el dèficit de natura és ja un fet habitual, i durant el confinament aquesta manca de natura a les seves vides s'ha agreujat. Les activitats d’estiu són una gran oportunitat per a prioritzar el contacte amb l’entorn natural proper, tant si és als parcs urbans com a espais naturals.

 

Activitats per desenvolupar el sentit de comunitat

Les activitats d’estiu són una excel·lent oportunitat per a que els infants i joves identifiquin les necessitats socials que els envolten i que són ara més presents que mai, i proposin accions de servei a la comunitat, amb voluntat de transformar i millorar el món on viuen.

 

I per compensar desigualtats

Durant els dies de confinament s’ha fet més evident que no tothom té les mateixes oportunitats educatives ni les mateixes condicions de vida dins el seu habitatge i la seva família. El lleure educatiu és més necessari encara per als infants en situació de vulnerabilitat i amb mancances en la seva vida diària.

 

Resol els teus dubtes: pregunta'ns!

Si la teva consulta porta sobre una activitat en particular, indica'ns quina és!